Centura ciclo-turistică

Centura Cicloturistica București” are ca scop inițiarea unui traseu cicloturistic în propria comunitate pentru a pune bazele unei rețele de trasee cicloturistice în jurul Bucureștiului. În 2013 proiectul a fost primit cu mult entuziasm din partea comunității de cicliști din București (români și străini), constituind o piatră de hotar în activitatea CTS. Tinerii s-au implicat direct în anumite activități de management, de la turiști până la întreținerea traseului.

CicloCiocanesti 

Efecte scontate ale proiectului și impactul educațional:

Implicarea unor tineri din comuniatile rurale respective intr-un proiect de dezvoltare comunitară. Cu ocazia acestui proiect se dorește formarea de Cluburi ale tinerilor  doritori să se implice în problemele comunităților lor, nu numai pe tema cicloturismului.

Conectarea lumii urbane cu cea rurală din proximitatea metropolei prin interacțiunea directă, nemijlocită, pe care mersul pe bicicleta o permite. Prin cunoașterea mai buna a potențialului, dar și a problemelor lumii rurale de către orășeni, se pot naște colaborari punctuale, dar și parteneriate de lunga durată urban-rural. 

Bicicliștii din București și chiar străinii atrași,  vor aduce cu ei expresia unei altfel de culturi care va îmbogăți experiența culturală a locuitorilor din rural.

Stimularea economiei locale atât prin achiziții de produse de la magazinele rurale, dar mai ales a unor produse specifice lumii rurale: alimente, produse meșteșugărești care pot contribui și la menținerea, salvarea unor îndeletniciri specifice. Prezența orășenilor în mediul rural creează premiza dezvoltării în acele comunități și a altor servicii de agrement, alimentație publică, etc Asta ar putea să însemne de la plimbări cu sania iarna până la organizarea de ateliere de meșteșuguri, interactive, la care bicicliștii ar putea participa în cadrul unor ture de o zi în zonele respective. Și exemplele pot continua și stimula imaginația.

Conștientizarea în comunitățile rurale a  importanței de a avea un mediu natural curat, deschis și pregătit pentru activități neinvazive și care respectă natura, cum este cicloturismul, dar nu numai.

Pentru mai multe detalii puteți accesa  http://centuracicloturisticabucuresti.ro/, site-ul oficial al Centurii CICLOturistice.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s