CTS în cadrul Școlii de Vară

Clubul Tinerilor de Succes se implică direct în dezvoltarea comunității lor rurale și prin propriul model reușește să schimbe mentalitatea “se poate doar la oraș”. 

Iată câteva dintre inițiativele din care CTS face parte:

Managementul Școlii de Vară (SCDV): 6-9 tineri (în funcție de formatul echipei) fac parte din echipa de management. În perioada ianuarie-august a anului respectiv echipa participă la toate activitățile legate de organizarea și desfășurarea școlii de vară. Au activități personale și de echipă. Au loc două ieșiri din comunitate: una de primăvară(pentru formarea echipei) și una de vară, dupa terminarea școlii (pentru analiză și planuri de viitor). Fiecare tânăr poate participa de trei ori la echipa de management a SCDV, în 3 ani diferiți, pentru a putea trece prin cele trei compartimente de management: producție – resurse – comunicare. Acestea sunt detaliate în conceptul atelierului de management. Considerăm că în acest fel un tânar de liceu ajunge la o maturitate a cunoștințelor și a comportamentului care îi permite ulterior să devină manager senior.

Tineri pentru copii….. activitățile din cadrul școlii iși propun să descopere tineri care au hobby-uri și cunoștinte-abilități pe baza cărora să poată organiza, tutorizați, ateliere pentru copiii mai mici din comunitate. Ideea este să stimulăm tinerii să producă evenimente și contexte de învățare non-formală pentru comunitate. Cu acești tineri continuăm activități formative în cadrul CTS pe parcursul întregului an școlar.

CTS-Junior-Pepiniera CTS. Este un atelier special, respectiv acela în care se formează viitori membri ai CTS invitați dintre elevii claselor aVII-a și a VIII-a. Incepe înainte de școala de vară cu ateliere de formare-informare (de tip HOLA ale Youth Academy) și continuă cu atelerul formativ de două săptămâni CTS-Junior din cadrul SCDV. Ulterior în timpul vacanței de vară se mai desfășoară activități cu juniorii. În tot acest program de juniori, tinerii CTS-iști sunt traineri și organizatori (alături de traineri-manageri seniori).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s