Viziune şi misiune ApEAL

ApEAL (Asociația pentru Educație Antreprenoriat și Leadership) se implică și promovează acțiuni de implicare socială, educațională și antreprenorială încă din anul 2009. În ultimii ani, ApEAL a lucrat la crearea unui model de Educaţie pentru Succes, cu scopul dezvoltării comunităţilor rurale.

Educația este un proces complex și se vrea a fi soluția la multe probleme într-adevăr de mare impact. Reforme și modificări doctrinare se realizează, însă acestea sunt doar adăugiri pe baza unui model deja existent și se pare că asistăm la o inflație educațională. Pentru a-și îndeplini scopul, EDUCAȚIA TREBUIE SĂ FIE TRANSFORMATĂ ÎN ALTCEVA! Noi propunem o EDUCAȚIE ALTERNATIVĂ EXPERIENȚIAL-TRANSFORMAȚIONALĂ.

Considerăm semnificativ faptul că aproape jumătate din populația României este populație rurală – sărăcie, orizont cultural foarte limitat, etnie rromă semnificativă – iată numai câteva repere pe care le găsim omniprezente în România, dar și în Ciocănești, și dorim să dezvoltăm prin educație zonele rurale. Din acest motiv lucrăm la CREAREA UNUI MODEL DE EDUCAŢIE cu scopul clar de a consolida baza de schimbare a comunității rurale prin proiecte comunitare implementate de tineri din comunitate. Aceste proiecte se vor a deveni proiecte pilot și pentru alte comunități rurale. Așa cum cauza noastră este nouă, și noi trebuie să ne gândim într-o manieră nouă și să acționăm într-o manieră nouă.

Ce dorim? Dorim ca prin aportul de programe educaționale aduse de noi și cu sprijinul dumneavoastră să demonstrăm că destinele copiilor pot fi influențate pozitiv. Vă invităm să vă alăturați cauzei noastre de ERADICARE A SĂRĂCIEI ȘI ACCESUL LA BUNĂSTARE, PRIN EDUCAȚIE PENTRU SUCCES! Credem că pentru problemele din noi sau din jurul nostru, EDUCAȚIA ESTE SOLUȚIA!

Șerban Moldoveanu, inițiator ApEAL

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s